Tour 2 MERK 2018: 9-daagse doopsgezinde reis naar de MERK/CME in Montbéliard, Frankrijk. Zaterdag 5 mei - zondag 13 mei 2018.

Met Hemelvaart 2018 wordt in het Franse Montbéliard de Europese Doopsgezinde Conferentie gehouden (MERK of CME). In samenwerking met de ADS organiseert Ayold Fanoy een 9-daagse reis naar de MERK. De reis voert door de Palts, Elzas, Jura en Frans-Comte.

Reissom

De prijs van de reis is €835 pp o.b.v. halfpension en een 2-persoonskamer met eigen douche/toilet. De 1-peroonskamertoeslag bedraagt €125. (Op de Weierhof verblijven we 1 nacht bij een gastgezin, een hotelkamer is optioneel voor €50 extra per kamer). De kosten voor inschrijving en verblijf tijdens de MERK zijn hier niet in opgenomen (€75 inschrijfgeld; €60 maaltijden; overnachting €25- €95 per nacht). Zie voor verdere info: https://cme2018.com/en/ U kunt via Ayold Fanoy/ Mennonite Heritage Tours een 2p-hotelkamer boeken op loopafstand van het congrescentrum voor €65 per nacht/kamer, inclusief ontbijt.

Opgeven: Klik hier voor het opgaveformulier.

Het vervoer vindt plaats met 9-persoons busjes, Hierdoor kunnen meerdere op- en uitstaproutes gevolgd worden.

Zaterdag 5 mei vertrekken we naar het dorpje Weierhof in Duitsland. Al eeuwenlang wonen in dit dorpje doopsgezinden, van oorsprong afkomstig uit Zwitserland. Hier in de Pfalz mochten zij van de lokale vorst in vrijheid hun geloof belijden. We verblijven bij doopsgezinde gastgezinnen. Onderweg stoppen we in Sankt Goar aan de Rijn, waar we inschepen voor een boottochtje op de romantische Rijn langs de Lorelei-rots.
Op zondag gaan we naar de kerk op de Weierhof. Onze gastheer Gary Waltner leidt ons rond door zijn dorpje en door het archief van de Duitse doopsgezinden. Gary weet ons veel over de doperse geschiedenis te vertellen. Aan het eind van de middag rijden we door naar het pittoreske Colmar in de Franse Elzas. Dit stadje staat bekend om zijn vele vakwerkhuizen. We verblijven hier 3 nachten.
Saint Mont OdileOp maandag en dinsdag verkennen we de Franse Elzas, met zijn wonderschone dorpjes en stadjes. Op het programma staat een bezoek aan de historische stadskern van Colmar en het museum Unterlinden met het wereldberoemde Isenheimer Altaar-schilderij, een meesterwerk in de westerse kunstgeschiedenis. Het ommuurde stadje Riguewihr steelt ieders hart met zijn gezellige straatjes en uitnodigende wijnterrassen. In Obernai zullen we na onze stadswandeling de lokale witte wijn proeven.
Op woensdag verruilen we de Elzas voor de Zwitserse Jura. Hier vinden we doperse historische plekken, zoals een grot en een kloof waar de dopers in vroeger eeuwen hun bijeenkomsten hielden. Michel Ummel, de plaatselijke pastor, leidt ons rond. Aan het eind van de dag komen we aan in Montbéliard, gelegen in de Frans-Comté.
Op donderdag verkennen we de omgeving van Montbéliard. We bezoeken plaatsen met een doperse achtergrond, maken onder leiding van een gids een stadswandeling door Montbéliard en bezoeken het stadskasteel van de graven van Wurtemberg. Dondermiddag melden we ons bij de MERK/CME.
Vrijdag en zaterdag brengen we door met onze zusters en broeders uit Europa op de MERK.

Zondag 13 mei, na de afsluitende kerkdienst, rijden we terug naar Nederland.

De reissom is inclusief:

De reissom is exclusief:

Betaling: uw reservering zal worden bevestigd na ontvangst van een aanbetaling van €150 op bankrekeningnummer 927941546 ten name van A. Fanoy te Heemstede. Het resterende bedrag dient voor 1 maart 2018 te zijn overgemaakt.

Inschrijving MERK: Op de Nederlandstalige website van de MERK vindt u de volledige informatie over het programma, de kosten, de inschrijving en opgavemogelijkheid. Alle deelnemers aan de reis zijn zelf verantwoordelijk voor hun opgave bij de MERK organisatie.

Informatie bij Ayold Fanoy, tel. 023-5286036, e-mail: infMBRro@mennoniteheritagetour4JCos.eu

Annuleringsvoorwaarden: Bij annulering tot 75 dagen van te voren: volledige teruggave minus €50 ~ 75 tot 60 dagen: 20% van de reissom is verschuldigd ~ 60 tot 30 dagen: 50% van de reissom is verschuldigd ~ 30 tot 8 dagen: 75% van de reissom is verschuldigd ~ 7 dagen of korter: de gehele reissom is verschuldigd.